Блог

На порозі весна –– час посадки, садових робіт, клопот, інколи важкої праці. Але сьогодні ми піднімемо тему, яка розповідає про те, як полегшити собі цей період посадок. Як покращити врожай і зробити це без додаткових складностей.

Мова піде про насіння на стрічці. Всі звикли до звичайного посіву, але даний процес можливо спростити у декілька разів за допомогою насіння на стрічці. Така проста, на перший погляд, конструкція забезпечує легку посадку. Вимагає куди менше зусиль, заощаджує ваш час, вам залишається лиш спостерігати, як утворюються рівні ряди посадки необхідних рослин.

Як виглядає насіння на стрічці

Зовнішній вигляд представляє собою довгу стрічку із розчинних матеріалів, в середині якої знаходиться потрібне насіння. Воно вже розташовано на необхідній дистанціі один від одного, тому вам необхідно буде лише занурити стрічку в землю на певну глибину, в залежності від виду культури. Аби полегшити посадку чи зручно розташовувати рослини, стрічку можна нарізати на певні відрізки будь-якої довжини.

На сьогоднішній день, чимало виробників взялися створювати цю нехитру конструкцію, але не все ж таки стрічки будуть відрізнятися. По перше, варто розуміти, що питання якості насіння ніхто не відміняв, воно залишається відкритим. Те, наскільки посадковий матеріал буде відповідати всім вимогам, залежить від виробника. Деякі пропонують насіння, яке пройшло навіть процедуру інкрустрації, таким чином ви можете отримати максимально якісне високоврожайний посадковий матеріал. 

Що можна вирощувати за допомогою насіння на стрічці

За допомогою стрічкового насіння можна вирощувати кінзу, капусту, моркву, кормовий буряк, кріп, базилік, кінзу, боби і навіть арахіс та деякі квіти. До прикладу магнолії, бузок, барбарис, гортензія, рододендрон, клематис, буддлея та бересклет. 

Щоб посадка пройшла правильно, орієнтуйтесь на інструкцію, яка є на кожній упаковці. Також можете використовувати увесь свій досвід садіння, та опиратися на поради в інтернеті чи спеціальній літературі. Насіння на стрічці здатне лише полегшити вам процес посадки та вирощування, головне дотримуватися інструкції та порад щодо землі, періоду посадки та догляду.

Як посадити насіння на стрічці

Посадка за стрічковим методом доволі легка, а також папір на якому кріпиться насіння та клей, швидко розкладається у ґрунті і не наносить шкоди сажанцям. З плюсів такої посадки, варто зазначити одночасне сходження паростків, правильна відстань, що підходить до того чи іншого сорту.

Вельми важлива перевага цього методу –– захист від шкідників. Багато виробників піклуються про якість насіння і про ваш врожай, тому посадковий матеріал вже оброблено.

Для посадки потрібно, за два тижні скопати землю з внесенням добрива, робимо борозни на потрібну глибину та вирівнюємо дно канавки, землю не потрібно сильно притискати, для того щоб коріння та паростки могли легко проростати. Укладаємо стрічку в борозенку без перекручування. Для коренеплодів боком, а для іншого насіння –– немає різниці. 

Догляд за саджанцями

Завжди потрібно слідкувати за помірною вологістю грунта, ажде якщо земля буде занадто суха, папір у якому знаходиться, не розмокне вчасно і повисне у ямках в землі, через це, насіння може не прорізатися у землі, та не прорости. Деякі культури після посадки потребують укриття. Накрийте грядку, до прикладу брезентом, якщо для проростання культурі не потрібне світло. Після появи паростків, робимо парник при необхідності (холодна, вітряна погода). 

Весь інший догляд буде залежати від виду тієї чи іншої культури. Серед основного догляду, як завжди:

  • зволоження грунту;
  • прополка, розпушування;
  • прибирання бурʼяну;
  • профілактика захворювань;
  • обрізка;
  • підживлення;
  • укриття на зиму, якщо культура не однорічна.

Переваги замість висновків

Полегшити собі посадковий сезон за допомогою насіння на стрічці дуже легко. Цей спосіб знаходить своїх прихильників вже не перший рік, деякі садівники цей спосіб придумали багато років тому для зручності, а зараз вам не потрібно буде власноруч робити стрічку з підготовленим насінням, виробники про це вже попіклувались. Користуйтеся із задовлоенням, та отримуйте вражаючий результат та рясний врожай.

 

Читайте також про вирощування крупноквіткових гладіолусів вдома.

Вирощування крупноквіткових гладіолусів вдома

Вирощування квітів вдома –– цікаве та захоплююче заняття. Не всі знають, що квіти, які ми звикли бачити на присадибних ділянках, легко можна вирощувати вдома, так одними з них є крупноквіткові гладіолуси.
ЧИТАТЬ ДАЛЕЕ

Однією з основних причин, чому люди сіють насіння, є те, що це дозволяє їм вибирати з різних видів і сортів підходящу рослину у каталогах. Крім того, часто це дешевше, ніж покупка готової квітки в горщику. Найкраще, це дозволяє вести кожну рослину через весь її життєвий цикл. Деякі екземпляри, які ви садите у своєму домі, можуть залишатися там роками. 
ЧИТАТЬ ДАЛЕЕ